Grote eer voor Lasonder en Lotgerink: beide Ridder in Orde Oranje NassauWim Lasonder en Hans Lotgerink zijn nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Johan de Ruyter)
Van de redactie | 10-08-2020
OLDENZAAL – En zo werd 2020 toch nog een feestelijk jaar voor Hans Lotgerink en Wim Lasonder. De beide heren werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De verrassing was enorm groot bij de ‘Boeskoolmannen’.

Eigenlijk had het een heel feestelijk jaar moeten worden voor Wim Lasonder en Hans Lotgerink. De Boeskool is Lös bestaat 50 jaar en dat moest groot gevierd gaan worden, maar helaas, geen Boeskool is Lös vanwege corona. De beide heren hadden jaren geleden al bedacht dat 2020 een mooi moment zou zijn om de officiële taken neer te leggen.
Lasonder besloot alsnog zijn voorzitterschap over te dragen, jubileumeditie of niet. Lotgerink wilde nog wel een jaartje langer om toch echt de jubileumeditie mee te maken.

Zondagmiddag was er een bijeenkomst van de organisatie van de Boeskool is Lös in de tuin van het Racerhuis. Het bestuur had het helemaal voorbereid: Lasonder zou afscheid nemen als voorzitter en een cadeau aangeboden krijgen van het bestuur. Dat gebeurde ook wel, maar er gebeurde nog iets heel bijzonders: burgemeester Welman had de eer om beide heren de benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een grote verrassing voor de twee. En geen lid, nee Ridder nog wel.

Johan de Ruyter maakte van het feestelijke moment een videoreportage voor Twente FM.
Volg ons