Van de redactie | 25-11-2020
OLDENZAAL – FC Twente heeft met Robert de Pauw (39) een nieuwe trainer voor de vrouwen gevonden en technisch manager Rene Roord uit Oldenzaal is er blij mee.

“Wij zijn verheugd om Robert de Pauw als onze trainer voor komend seizoen te kunnen presenteren’’, zegt Roord op de website van zijn club. 
Volgens Roord past Nijmegenaar De Pauw goed bij FC Twente. “In onderlinge gesprekken is gebleken dat hij goed past in de visie van FC Twente Vrouwen om met jonge en talentvolle speelsters te werken, hetgeen hij ook bij de KNVB bewezen heeft.’’

Eerdere teams

De afgelopen periode was De Pauw bij de KNVB coach van Oranje onder 17. Daarvoor trainde De Pauw het vrouwenteam van Achilles ’29. Eerder was De Pauw trainer bij NEC en sv Orion. 

Tommy Stroot

De Pauw wordt de opvolger van Tommy Stroot die naar het Duitse Wfl Wolfsburg verkast. Roord: “De Pauw vindt ook routine en kwaliteit in de selectie van enorm belang om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Hij past goed in het rijtje van trainers die hij opvolgt.”
Mary Kok-Willemsen en Arjan Veurink waren ook trainer van FC Twente Vrouwen.

Stand

FC Twente vrouwen won de laatste vier wedstrijden in de eredivisie: Heerenveen 3-0, VV Alkmaar 0-4, PSV 3-2 en (afgelopen zondag) Ajax 2-1. Op de ranglijst is Twente Vrouwen nu derde met zestien punten uit acht wedstrijden, achter Ajax (21 uit 8) en PSV (18 uit 8). Twente Vrouwen speelt op 11 december uit tegen PEC Zwolle.
Volg ons