Kinderlintje voor Wout Boswinkel (16) uit Oldenzaalpaard dressuur (Foto: Fran├žais)
Van de redactie | 20-11-2020
OLDENZAAL -  De 16-jarige Wout Boswinkel uit Oldenzaal kreeg op vrijdag 20 november het kinderlintje uitgereikt vanwege zijn inzet voor manege de Boerskotten.

In de bak van manege de Boerskotten in Oldenzaal kreeg Wout onder toeziend oog van zijn ouders en raadslid Maaike Rödel het kinderlintje uitgereikt door locoburgemeester Rob Christenhusz. “Wout is zo’n jonge jongen die zich belangeloos en vol enthousiasme inzet voor een goed doel en is een voorbeeld voor vele jonge Oldenzalers,” aldus de locoburgemeester.
De uitreiking valt samen met de Internationale dag voor de rechten van het kind.

De actie

De 16-jarige Wout heeft het initiatief genomen om voor manege de Boerskotten vogelhuisjes te gaan maken en te verkopen. Vol enthousiasme is hij hieraan begonnen. Helaas raakte hij zelf bij het zagen van het hout voor de huisjes gewond aan zijn duim. Hiervoor heeft hij zelfs een operatie moeten ondergaan. Nog steeds is hij met zijn hand aan het revalideren. Gelukkig heeft hij andere mensen weten te motiveren om zijn actie voort te zetten. Buren, ouders en vele anderen waren door het initiatief en de pech van Wout zo geraakt dat zij het stokje van Wout overnamen met als resultaat dat er uiteindelijk 2.500 euro kon worden overgemaakt aan manege de Boerschotten, de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal.

Het kinderlintje

Het kinderlintje is een officiële beloning voor een kind, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Deze uitreiking is sinds 2019 een terugkerend initiatief. Het komende jaar kunnen kinderen worden voorgesteld voor het kinderlintje van 2021. Een vakkundige jury bepaalt aan de hand van vaste criteria wie er in aanmerking komt voor een kinderlintje.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.oldenzaal.nl/kinderlintje.
Volg ons