168 gratis bomen uitgedeeld in Losser en OldenzaalTheon von Pieckartz van de Groene Loper tussen wethouders Van Essen van Losser en Zinkweg van Oldenz (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 18-11-2020
LOSSER/OLDENZAAL – Er zijn 168 bomen uitgedeeld in Losser en Oldenzaal. De Groene Loper doet zo mee aan 'Iedereen een boom'.

Dinsdag ontvingen zestien burgerinitiatieven in totaal 168 bomen uit handen van de Groene Loper Losser-Oldenzaal.
Vanuit de provinciale campagne ‘Iedereen een boom’, ontving de Groene Loper Losser- Oldenzaal in totaal 110 bomen.

Vanwege de grote belangstelling vanuit buurtinitiatieven heeft de gemeente Losser daar zelf nog eens 58 extra bomen bij gedaan.
Evelien Zinkweg, wethouder van de gemeente Oldenzaal, is heel positief over meer groen in de stad. “We zijn erg blij met deze initiatieven. Niet alleen bomen, maar ook struiken en beplanting - in plaats van tegels in de tuin - dragen bij aan minder hitte in de stad en aan meer biodiversiteit. Zo zorgen we samen voor een groen en gezond Oldenzaal en Losser.”

Over de Groene Loper Losser-Oldenzaal

“In de Groene Loper werken wij actief samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal”, legt Theo von Piekartz uit. “We stimuleren groene bewonersinitiatieven. Niet alleen goed voor de natuur, maar het vergroot ook de betrokkenheid van bewoners bij hun directe woonomgeving. Zo organiseren we in het voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel en een Groene Burendag. Deze bomenactie past daar heel goed in. De bomen hebben we gratis gekregen vanuit de provinciale campagne Iedereen een boom, een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel en de provincie Overijssel”

Zelf boom planten

De Groene Loper nodigt inwoners van Losser en Oldenzaal uit om zelf ook een boom te planten. Mensen die van plan zijn om bomen te planten kunnen dit melden op www.iedereeneenboom.nl Deze telt dan mee voor de 1,1 miljoen bomen in Overijssel.
Volg ons