Semper Crescendo presenteert het Noaberschaps kapjeNoaberschaps-kapje (Foto: Semper Crescendo)
Van de redactie | 31-10-2020
OLDENZAAL - Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal presenteert deze week het ‘Noaberschaps-kapje’.

Samen met het drukbedrijf Fabri is een Oldenzaals mondkapje ontwikkeld. “Noaberschap anno 2020 betekent dat je elkaar helpt door afstand te houden en dat je waar nodig een mondkapje draagt. Met dit mondkapje willen wij daar een bijdrage aan leveren”, aldus voorzitter Huiskes.

“In Oldenzaal is Noaberschap een belangrijke waarde.

Het betekent omkijken naar elkaar en er voor elkaar zijn. En juist in deze tijd is dit van groot belang. Met die gedachte presenteren wij het ‘Noaberschaps-kapje’, want zoals de opdruk van het kapje zegt: ‘Wie doot ‘t veur Mekaar”, zo zegt Huiskes.

Een ‘één-tweetje’ slaan
De Oldenzaalse muziekvereniging wil met deze actie een ‘één-tweetje’ slaan. Aan de ene kant draagt ’t Semper met een positieve boodschap en het aanbieden van een mondkapje bij aan de bestrijding van het coronavirus. Aan de andere kant probeert de vereniging de financiële schade die ze door het virus oploopt, te beperken. “De opbrengst komt namelijk
ten goede aan onze vereniging, die door corona in financieel zwaar weer zit”, zegt Huiskes. “Door alle maatregelen kunnen wij niet die activiteiten organiseren waarmee wij er normaal voor zorgen dat we het hoofd financieel boven water houden. Nu we onze muzikaliteit niet kunnen inzetten, hopen we op deze wijze de schade te beperken.”

Uw uitwasbare, stoffen mondkapje bestellen?
Goed om te weten: in samenwerking met Fabri heeft ’t Semper een herbruikbaar, dus uitwasbaar, stoffen mondkapje ontwikkeld. Draagt u de vereniging een warm hart toe en wilt u tegelijkertijd investeren in een fraai mondkapje? Bestellen kan op www.semper-crescendo.nl.
Volg ons