Twentse Marlyn Everink genomineerd voor talentprijs voor archeologieMarlyn Everink is genomineerd voor Archeologie talent prijs 2020 (Foto: Eigen foto )
Van de redactie | 15-10-2020
OLDENZAAL - Marlyn Everink die werkzaam is bij museum het Palthe Huis in Oldenzaal is genomineerd voor de talentprijs voor archeologie.

Jaarlijks organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de talentprijs voor archeologie namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit initiatief wordt gefinancierd door het Mondriaan Fonds in het kader van talentontwikkeling.

Dit jaar zijn er weer drie talenten genomineerd die kans maken op de titel en een mooie prijs voor een persoonlijk ontwikkeltraject ter waarde van zevenduizend euro.

Reuvensdagen

De Reuvensdagen is het enige algemene wetenschappelijke archeologisch congres in Nederland. Archeologen uit alle geledingen en specialismen worden hierbij samengebracht. Dit jaar is het congres digitaal. Het congres is vernoemd naar de eerste hoogleraar archeologie ter wereld, namelijk Caspar Jacob Christiaan Reuvens.

Kandidaten

Samen met Rob van Haarlem en Jesper de Raad behoort de Twentse Marlyn Everink tot de drie finalisten. Marlyn is werkzaam bij de Stichting ArcheoHotspots en museum het Palthe Huis in Oldenzaal. Ze onderscheidt zich van de andere finalisten op het raakvlak van archeologie en educatie.

Bekendmaking

Tijdens de Reuvensdagen op 19 november maakt Arjan de Zeeuw bekend wie zich het Archeologietalent 2020 mag noemen. De Zeeuw is jurylid, maar ook directeur kennis en advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Volg ons