Voorzitter Gerard Heskamp van Quick’20: ‘Het is wel een uitdaging’oldenzaal_voetbalvereniging_Quick_20_1 (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 13-10-2020
OLDENZAAL – De maatregelen die vanavond aangekondigd zullen worden, zorgen ervoor dat er boven de 18 jaar niet meer gevoetbald kan worden.

Bij Quick’20 hadden ze er de laatste dagen wel rekening mee gehouden, volgens voorzitter Gerard Heskamp. Het grootste probleem vind hij het ontbreken van perspectief. “Nu ga je weer een periode in met een competitie die er voorlopig uitgegooid wordt. Bij de overheid is al gebleken dat voorlopig wel heel lang blijkt en dat is dan wel een uitdaging,” aldus Gerard Heskamp.

Seizoen afmaken?

Afgelopen seizoen werd de competitie niet afgemaakt. De verwachtingen van de voorzitter van Quick’20 zijn dat als je in januari kan starten, het seizoen wel afgemaakt kan worden met een verlengde competitie.

Volhouden

De club bekijkt de maatregelen en probeert er zo snel mogelijk op te anticiperen, zodat de club in leven blijft. De voorzitter verwacht een grote schade, maar dat zijn ze nog aan het berekenen. Hij besluit: “Het grootste probleem zit hem in of de club haar leden en sponsoren vasthoudt. Tot nu toe lukt dat nog, maar als iedereen in de draaiende kolk zit, wat gaat er dan gebeuren?”

Positiviteit

Quick’20 speelt nu in de zaterdagcompetitie en dit bevalt uitstekend volgens Gerard Heskamp. De visie was om binnen drie jaar weer terug te komen op minimaal hoofdklasseniveau. Ze liggen op koers en de club vindt ook dat de spelers van onder 23 doet uitstekend doen. “Het is ook met onze visie van allemaal eigen jongens.”

Gerard Heskamp sluit af: “Twee derde van onze vereniging gaat gewoon door, dus laten we ook niet te negatief zijn.”

Het interview op de radio met Gerard Heskamp is hier te horen. 
Volg ons