Zwarte-pieten-actiegroep plakt posters in OldenzaalEen van de aanhangers van de actiegroep heeft posters geplakt in Oldenzaal. (Foto: twitter.com/actiepieten)
Van de redactie | 09-10-2020
OLDENZAAL – De (nogal fanatieke) groep die zich ‘Zwarte Pieten Actiegroep’ noemt, heeft posters opgehangen in Oldenzaal.

Her en der zijn posters te zien met teksten als ‘zwarte piet meer dan welkom’ en ‘handen af van zwarte piet’. De groep is op zoek naar meer aanhangers, getuige de posters met de tekst ‘sluit je bij ons aan’.

De posters zijn onder meer geplakt bij sportpark ’t Venterinck en het viaduct aan de Ossenmaatstraat.
Nadat het werk geklaard was, werd er melding van gedaan aan de pers via Twitter (www.twitter.com/actiepieten). Via facebook gaat niet; dat medium heeft de pagina van de groep geblokkeerd.

De actiegroep koos Oldenzaal als locatie omdat afgelopen week bekend werd dat de organisatie van de sinterklaasintocht in Oldenzaal alleen nog met roetveegpieten wil werken. Daar is de groep het absoluut niet mee eens. “Inwoners gaan over de traditie; niet bestuurders,” is de boodschap van de groep op Twitter. Op andere locaties waar dergelijke protestacties werden gehouden door de groep, kwamen nogal ferme reacties op Twitter maar in Oldenzaal hebben geen inwoners gereageerd.

De poster onder het viaduct. (Foto: twitter.com/actiepieten)

::foto3
De poster onder het viaduct. (Foto: twitter.com/actiepieten)
Volg ons