Wethouder Christenhusz tekent voor verhoging minimumloonWethouder Christenhusz tekent de petitie voor verhoging van het minimumloon. (Foto: FNV)
Van de redactie | 08-10-2020
OLDENZAAL - Wethouder Rob Christenhusz van Oldenzaal heeft de petitie voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur getekend.

Dat deed hij woensdagavond namens het Oldenzaalse gemeentebestuur. “Dit is een belangrijk signaal. Ik schaam mij dat 5 procent van de kinderen in deze stad in armoede opgroeit. Het minimumloon moet omhoog,” verklaarde Christenhusz.

Dat deed hij na het in ontvangst nemen van de ruim tweehonderd handtekeningen onder de petitie ‘Voor 14 Oldenzaal’.

De petitie is onderdeel van de campagne Voor 14. In Oldenzaal deed vakbondskaderlid Jos Agterbos een digitale oproep. Samen met andere leden van de FNV-werkgroep Sociaal Beleid Almelo haalde hij eind augustus ook handtekeningen in de stad op.

De voorzitter van de werkgroep, Ruud Braker, vertelde de wethouder dat verhoging van het minimumloon van nog geen 10 naar 14 euro per uur eerlijk en rechtvaardig is. “Bovendien is het goed voor iedereen. Ook voor Oldenzaal.”

De FNV benadrukt dat het wettelijk minimumloon te laag is om zelfstandig van te kunnen leven. “Werken moet lonen”, aldus Braker. “Hogere minimumlonen komen ten goede aan bestedingen in de eigen stad. Meer burgers van Oldenzaal zullen zelfredzaam zijn.”
Volg ons