Natuurwerkochtend op Hulsbeek: ‘Doe mee; het is gezellig én nuttig’Aan de slag in de natuur tijdens de natuurwerkochtend. (Foto: IVN Oldenzaal-Losser)
Van de redactie | 08-10-2020
OLDENZAAL – Het Hulsbeek ziet er na 24 oktober weer een stukje mooier uit dankzij de inzet van de vrijwilligers die meehelpen aan de natuurwerkochtend van het IVN.

 IVN Oldenzaal-Losser werkt dan in de Springertuin en bij de poel en houtwal, achterop bij Toetersdennen. “Zo kunnen we op voldoende afstand, maar toch met elkaar verbonden, er weer een gezellige en nuttige Natuurwerkochtend van maken,” aldus de IVN’ers.

De werkzaamheden

“In de Springertuin gaan we ons werk van vorig jaar ten behoeve van de boshyacinten weer bijwerken en verder gaan we opslag verwijderen rond de vijver en rond de heuvel,” aldus het IVN.
De poel bij Toetersdennen groeit dicht en de houtwal daar dient ook eens in de 5 jaar opgeschoond te worden. “We gaan met takkenschaar en zaag het struweel uitdunnen, licht in de duisternis brengen, waardoor het er straks weer stralend uitziet. Lekker buiten aan de slag. Er is flink wat te doen en gevarieerd werk. We kunnen veel mensen gebruiken. Er is voor iedereen wat te doen. Kinderen kunnen ook volop meedoen.”
De natuur van het Hulsbeek. (Foto: IVN Oldenzaal-Losser)

Meedoen

De natuurwerkdag start op 24 oktober om 9.00 uur op de parkeerplaats van Erve Hulsbeek, Oude Almeloseweg 13, 7576 PE Oldenzaal. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur gewerkt.
Voor gereedschap wordt gezorgd, maar wel graag eigen werkhandschoenen meenemen.

Aanmelden kan tot woensdag 21 oktober via www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo.
Natuur op het Hulsbeek. (Foto: IVN Oldenzaal-Losser)
Volg ons