Vervelen is er niet bij in Oldenzaalse herfstvakantieKinderrondleidingen in Oldenzaal. (Foto: Masterphoto.nl)
Van de redactie | 05-10-2020
OLDENZAAL – Kinderen uit Oldenzaal hoeven zich echt niet te vervelen in de herfstvakantie. Er zijn allerlei extra activiteiten speciaal voor de jeugd.

Er zijn rondleidingen door de stad, torenbeklimmingen en rondleidingen door het Palthehuis.

Rondleidingen door de stad

Hoe oud is Oldenzaal eigenlijk? En hoe hoog de Plechelmus? Tijdens de herfstvakantie op woensdag 14 oktober om 11.00 uur en vrijdag 16 oktober om 15.00 uur houdt Tourist Info Oldenzaal rondleidingen speciaal voor kinderen. Zonder jaartallen en ‘grotemensentaal’, maar met spannende verhalen en bijzondere weetjes.

De kinderrondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en de kosten per kind zijn 3 euro inclusief een ijsje. Per groep kunnen er maximaal acht kinderen mee. Van te voren een plekje reserveren is verplicht (minimaal 1 dag van tevoren) via 0541 514023 of info@oldenzaalpromotie.nl.

Torenbeklimmingen

In de herfstvakantie kan de Plechelmustoren elke dag worden beklommen. Dit mag vanaf 8 jaar en hier mogen ouders wel mee.

De kosten per kind zijn 3 euro inclusief een ijsje. Per groep kunnen er maximaal 8 personen mee. Van te voren een plekje reserveren kan via 0541 514023 of info@oldenzaalpromotie.nl.

Op ontdekking in Palthehuis

Op woensdagmiddag 14 oktober en zaterdagmiddag 17 oktober houdt museum het Palthe Huis van 14.30 tot 15.30 uur rondleidingen speciaal voor kinderen.
Tijdens de rondleiding vinden kinderen een antwoord op al hun vragen over vroeger. Een gids neemt de kinderen mee terug in de tijd, waarbij ze op een speelse manier kennismaken met de familie Palthe, het leven en wonen in de 18e eeuw en de geschiedenis van de stad Oldenzaal.

De kinderrondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en de kosten per kind zijn 5 euro. Van te voren een plekje reserveren is prettig en kan door te bellen 0541 513 482 of te mailen naar info@palthehuis.nl

Absoluut geen ouders

Vanwege de coronaregels kunnen ouders niet mee met de stadswandeling en de rondleiding in het Palthehuis. Ze mogen de kinderen bij de Tourist Info en het Palthehuis afleveren en een gids vangt ze op. Een uurtje later kunnen ouders hun kinderen op dezelfde plek weer ophalen.
Volg ons