Eerste Vanentoernooi judo Hantei in corona tijd is groot succes Deelnemers aan het Vanentoernooi (Foto: Hantei)
Van de redactie | 04-10-2020
OLDENZAAL - Het eerste Vanentoernooi dat judovereniging Hantei in corona tijd hield, werd een groot succes.

Het vanentoernooi heeft tot doel om de jonge judoka's tot 13 jaar binnen de vereniging van Hantei te laten wennen aan het wedstrijdjudo. De judoka’s judoën in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse.

Met in achtneming van de richtlijnen van de Judobond Nederland en de RIVM, waardoor er onder andere geen publiek aanwezig mocht zijn, de 1,5 meter buiten de mat werd gerespecteerd, minimaal aantal vrijwilligers aanwezig waren en de kantine gesloten bleef.

Wennen aan wedstrijdjudo

Het vanentoernooi heeft tot doel om de jonge judoka's tot 13 jaar binnen de vereniging van Hantei te laten wennen aan het wedstrijdjudo. De judoka’s judoën in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse.
Drie keer per jaar wordt dit toernooi normaliter gehouden.

Beeldje Tim Wegdam

Door deel te nemen en vooral te winnen kunnen er punten gehaald worden. Elke behaalde 100 punten levert een nieuw vaantje op in oplopende kleuren, net als de judobanden. Bij het behalen van de 800 punten ontvangt de judoka het befaamde beeldje en wordt opgenomen in de eregalerij. Sinds 1998 is dit door 26 judoka’s behaald. Tim Wegdam behaalde zaterdag de magische 800 punten en kreeg het beeldje uitgereikt.

Herfstvanentoernooi

Op 4 oktober stond met het Herfstvanentoernooi een mooie groep judoka’s op de mat. Er werd gestreden om elke punt, waardoor het spannende wedstrijden waren en soms de laatste seconde bepalend was wie de uiteindelijke winnaar werd. Ook werd door de technische commissie goed gekeken naar de houding en ingezette technieken, punten die weer meegenomen kunnen worden in de trainingen, waardoor de judoka’s technisch weer sterker worden. Ook zijn deze toernooien belangrijk voor de onderlinge binding van de judoka’s.

Medaille

Er werden deze dag diverse vaantjes behaald en iedereen kreeg een welverdiende mooie medaille. Samengevat, de judoka’s hebben mooie technieken laten zien, doorzettingsvermogen getoond, ervaring opgedaan en genoten. Tevreden ging iedereen naar huis. En mooi om te constateren dat een dergelijke wedstrijd door een goede voorbereiding ook in de corona gehouden kan worden.
Volg ons