Meevaller voor sportverenigingen: Oldenzaal scheldt huursommen kwijtOpening veld Quick 20 (Foto: Twente FM/RTV-NOT)
Van de redactie | 24-09-2020
OLDENZAAL – Sportverenigingen uit Oldenzaal krijgen een tegemoetkoming van de gemeente. De verenigingen krijgen afstel van huurbetaling.

Veel organisaties in Oldenzaal zijn namelijk hard getroffen door coronamaatregelen, stelt de gemeente die het belang van de verenigingen inziet.
Voor veel sportverenigingen is de huur de grootste kostenpost op de begroting.

Voor maart, april en mei zijn er vanuit de gemeente geen huurfacturen gestuurd voor het gebruik van gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties. Hierbij valt onder meer te denken aan de verenigingen voor badminton, handbal, volleybal, zaalvoetbal, hockey en voetbal.

Tot nu toe was er nog sprake van uitstel van huurbetaling en niet van afstel. Het college heeft nu besloten om de huursom aan de sportverenigingen van 1 maart tot 1 juni kwijt te schelden.

Onzekere periode

Voor Oldenzaal gaat dit in totaal om een bedrag van ongeveer 70.000 euro. Met deze kwijtschelding hoopt de gemeente sportverenigingen enige verlichting te kunnen bieden in deze onzekere periode.

Landelijke regeling

Op 15 september werd de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) door het ministerie geopend. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor compensatie
van de gemaakte kosten als gevolg van de huur-kwijtschelding. Het college heeft besloten een
aanvraag in te dienen. In de loop van 2021 wordt duidelijk welke compensatie toegekend wordt.

In totaal is er vanuit het Rijk 89,5 miljoen euro voor alle aanvragers beschikbaar gesteld.
Volg ons