Bibliotheek Oldenzaal blikt terug op historieAuteur Judith Koelemeijer. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 26-08-2020
OLDENZAAL – Bibliotheek Oldenzaal verhuist aan het eind van het jaar uit het pand aan de Ganzenmarkt. Speciaal voor de gelegenheid is er een nostalgisch najaarsprogramma.

“We genieten dit najaar van de (g)ouden tijden en kijken vol enthousiasme naar de toekomst,” verklaart de bibliotheek het programma.

Op het programma onder meer een ArcheoHotspot, Pröttel of Pronk en een lezing van Judith Koelemeijer.
“De bibliotheek aan de Ganzenmarkt behoort inmiddels tot het Oldenzaalse erfgoed. Eind dit jaar nemen we afscheid van deze plek en maken we een nieuwe start in een gloednieuwe bibliotheek in winkelcentrum De Vijfhoek. Het nieuwe activiteitenprogramma geeft daarom een kijkje in de vervlogen tijden en geeft de mogelijkheid om te snuffelen aan nieuwe technologie.”

ArcheoHotspot pop-up


Maak kennis met opgravingen uit de buurt en help mee met het sorteren van archeologisch materiaal in de ArcheoHotspot pop-up. Archeologen vertellen over de vondsten die zijn gedaan
De ArcheoHotspot is op woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur open (van 9 september tot 28 november).

Pröttel of Pronk


Zaterdagmiddag 12 september is het moment om dat ene object dat al tijden aan de muur hangt, op zolder ligt of in de keuken staat mee te nemen en te laten onderzoeken door een expert. Is het iets meer waard dan enkel die mooie verhalen? Is het pröttel of pronk?
Deze activiteit is mogelijk gemaakt in samenwerking met het Palthe Huis.
Het is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Lezing Judith Koelemeijer


Judith Koelemeijer schrijft literaire non-fictie en debuteerde in 2001 met ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ waarmee ze de NS Publieksprijs, Gouden Ezelsoor en de Zaanse Cultuurprijs won. Dit jaar is het boek verkozen tot geschenkboek voor de campagne Nederland Leest. Het boek laat de familiegeschiedenis zien van een groot katholiek tuindersgezin uit het Zaanse Wormer. Aan de hand van de verhalen van de twaalf kinderen krijg je een goed beeld van de tijd waarin ze toen leefden.
Op 10 november is Judith Koelemeijer te gast in de Bibliotheek Oldenzaal. Ze vertelt over haar werk en er is gelegenheid om met haar in gesprek te gaan.

Nostalgie, huidige avonturen en onbekende tijden


Hier zijn nog maar een aantal activiteiten uitgelicht die de bibliotheek dit najaar aanbiedt. Ook voorlezen aan een voorleeshond, interactief kindertheater, sieraden uit de oudheid ontdekken of een digitale datadetox ondergaan, behoort tot de mogelijkheden bij de bibliotheek. Ontmoet daarnaast professionele e-sporters van FC Twente of volg een cursus autobiografisch schrijven.

www.bibliotheekoldenzaal
Volg ons