BoesCoolTuur start instrumentenfondsBoesCoolTuur laat kinderen kennis maken met culturele instanties en verenigingen. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 28-07-2020
OLDENZAAL – BoesCoolTuur start een instrumentenfonds zodat alle kinderen hun muzikale talenten kunnen ontwikkelen.

“Kinderen die hun muzikale talenten willen ontwikkelen moeten daartoe de mogelijkheid krijgen,” aldus de Oldenzaalse culturele club. “Daarom stelt BoesCoolTuur muziekinstrumenten ter beschikking aan kinderen van wie de ouders vanwege financiën geen instrument kunnen aanschaffen.”

Ouders kunnen een beroep doen op het instrumentenfonds door bij stichting Leergeld een aanvraag in te dienen. Voor deze samenwerking is gekozen omdat stichting Leergeld zicht heeft op de doelgroep en ouders zo niet een hun onbekende organisatie hoeven aan te schrijven.

Het instrumentenfonds voorziet de kinderen van een goed beginnersinstrument zodat ieder kind dezelfde uitgangspositie heeft en zoveel thuis kan oefenen als hij wil.

Het instrumentenfonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds en het Coöperatiefonds Twente-Oost van de Rabobank. Voor meer informatie over het instrumentenfonds kan contact op worden genomen met info@boescooltuur.nl.
Volg ons