Oldenzaal wil talent behouden met innovatiehubDe deelnemende bedrijven hebben hun meerjarige medewerking toegezegd aan de gemeente. (Foto: Gemeente Oldenzaal)
Van de redactie | 02-07-2020
OLDENZAAL - Oldenzaal wil talentvolle afgestudeerden graag in de regio houden en heeft daarom een innovatiehub gelanceerd. De aangesloten bedrijven gaan het de talenten extra aantrekkelijk maken om in de regio te blijven.

In Oldenzaal is de eerste innovatiehub opgericht. De innovatiehub biedt studenten de mogelijkheid om een uitdagende stage- of afstudeeropdracht uit te voeren in een inspirerende en innovatieve werkomgeving.

De Oldenzaalse innovatiehub bestaat uit vijf Oldenzaalse bedrijven in samenwerking met Saxion Hogeschool en gemeente Oldenzaal.

De deelnemende bedrijven zijn Contict, ROSEN Europe B.V., Denko ICT, Aemics en de Rabobank Twente Oost. Deze bedrijven zijn op zoek naar studenten van hogescholen en universiteiten die kunnen bijdragen aan innovatieve vraagstukken.

Ook willen de bedrijven de samenwerking met de onderwijsinstellingen uitbreiden en versterken. Voor hen is het van belang om jong talent aan zich te binden.

Met de innovatiehub verwachten de bedrijven dit te realiseren door niet alleen interessante opdrachten aan te bieden maar ook door extra begeleiding en bijeenkomsten te houden.

De studenten gaan aan de slag met verschillende kennis- en innovatievragen bij één van de deelnemende bedrijven of als gezamenlijke opdracht vanuit de innovatiehub. In dit proces worden zij begeleid door Marijke ten Brink, die op 2 juni als hubmanager is gestart.

Wethouder Economische Zaken Evelien Zinkweg: “Als gemeente streven we naar een optimale samenwerking tussen bedrijven en onderwijs. Vooral om te voorkomen dat talentvolle afgestudeerden uit onze regio vertrekken en ergens anders hun carrière opbouwen. De innovatiehub slaat de brug tussen bedrijven en onderwijs. We zijn dan ook erg blij met de oprichting van de Oldenzaalse innovatiehub.”

Gemeente Oldenzaal geeft een eenmalige financiële bijdrage van 5000 euro voor het oprichten van de innovatiehub.
Volg ons